Skip to content

FAQ

Hoe kunnen we u helpen?

Ons hout

Dit is afhankelijk van wanneer en hoe u het hout wil gaan stoken. Wanneer u in het voren werkt en hout koopt voor het volgende seizoen, bent u goedkoper uit met vers hout. Wanneer het nog circa 6 maanden kan liggen is aangedroogd hout een goede mogelijkheid. Wanneer er direct gestookt dient te worden kunt u kiezen voor droog haardhout. Al ons droge haardhout is natuurlijk gedroogd en van de beste kwaliteit. Het bevat ≤ 20% vocht en is daarmee direct stookbaar! 

Al ons haardhout is gezaagd op 25cm. De dikte van de blokken varieert, deze zal gemiddeld rond de 10 cm liggen.

De soort hout die u kiest is afhankelijk van het type kachel. Alle houtsoorten die geleverd worden door Haardhout De Steeg zijn van dusdanige kwaliteit dat u met elke kachel probleemloos kan stoken. Ook leveren wij alleen harde houtsoorten. Daarin is een onderscheid te maken tussen verschillende types hout. Eiken smeult bijvoorbeeld meer, en blijft langer liggen. Berken of elzenhout brand iets vluchtiger, geeft een mooi vlammenspel en snel een grote hoeveelheid warmte. Bij een zeer kleine kachel brand berkenhout het mooiste. Standaard leveren we een mix van houtsoorten. Hierdoor kunt u met elke kachel gemakkelijk stoken. 

Ons droge hout wordt steekproefsgewijs gemeten. Hierbij houden we als grenswaarde ≤ 20% vocht aan de binnenkant van de blokken aan. We gebruiken hiervoor een professionele geijkte meter. Goedkopere meters kunnen zeer afwijkende vochtpercentages aangeven. 

De levering

Als uw bestelling binnen is nemen we via de mail contact op over de levering. Doorgaans wordt het hout op een zaterdag geleverd binnen 1 á 2 weken. In de winter kan dit door extreme drukte langer duren. De levering wordt altijd in overleg gepland. Doorgaans geven we een tijdsframe van één uur op, en zijn we er ook binnen de besproken tijd. Het kan echter zijn dat de leveringen iets uitlopen. 

Uw hout wordt met een auto en aanhangwagen geleverd. We zullen het hout los op de oprit storten. 

Wanneer u de gewenste houtsoort in uw winkelwagen plaatst kunt u daar uw adres invullen om te bekijken wat de leverkosten zijn. Dit is vrijblijvend voordat de betaling plaatsvindt. 

Hout stoken