Skip to content

Essen haardhout

Essenhout is een houtsoort met goede kenmerken voor het gebruik in de kachel of openhaard. Het is een hardhoutsoort welke niet spat in de kachel en bovendien wordt gekenmerkt door de hardheid en elasticiteit. Daarnaast heeft het een trage verbranding en geeft veel warmte af met een rustige vlam. Essen haardhout behoort samen met eiken haardhout & beuken haardhout tot de beste houtsoorten voor de houtkachel. Door het levendige en rustige vlammenspel is het tevens zeer geschikt voor de open schouw of vuurkorf.

Koop bij ons premium ovengedroogd haardhout. Wij hebben Essen haardhout met een laag vochtgehalte tussen de 15 en 18% in jumbo pallets. Zowel onze hele als onze halve jumbo pallets worden gratis geleverd in heel Nederland. Premium ovengedroogd Essen is perfect voor houtkachels van alle formaten en het brandt heter en schoner dan in de lucht gedroogd Essen haardhout.

Verantwoord stoken

Om zo verantwoord mogelijk te stoken is het van belang dat u de juiste methoden en middelen gebruikt. Bij het stoken van de kachel is het aanmaken een belangrijke stap. Bekijk deze video waarin uitgelegd wordt hoe u de kachel aan moet maken. 
Bekijk hier onze aanmaak accessoires. 

Meer veiligheid

Goed gedroogd haardhout is veiliger in gebruik dan vochtig haardhout. Door het hoge vochtgehalte van het hout komen er meer schadelijke stoffen vrij tijdens de verbranding. 

Bij Haardhout-fabriek hebben we een passie voor haardhout, maar wat ons nog blijer maakt is dat we deze passie door kunnen geven. Dat willen we bereiken door het aanbieden van onze diensten en het leveren van het hoogst kwalitatieve en schoonst brandende haardhout.

Voordelen van ons haardhout