Skip to content

Eiken haardhout

Eiken is meestal de eerste houtsoort waar mensen aan denken bij haardhout. Dat is ook niet zomaar, vaak is het een hele goede keuze voor gezellig houtvuur welke goed en lang brand. De hoge verbrandingswaarde maakt dat het lang brand, langer dan andere zachtere houtsoorten. Eiken is voornamelijk geschikt voor wat grotere kachels met een goede trek. Doordat ons hout ovengedroogd is bent u verzekerd van de beste stookervaring.

Koop bij ons uw premium ovengedroogd brandhout. Haardhout-Fabriek heeft haardhout met een laag vochtgehalte tussen de 15 en 18% in handige Jumbo pallets. Zowel onze hele als onze halve jumbo pallets worden gratis geleverd in heel Nederland. Premium ovengedroogd eikenhout is perfect voor houtkachels van alle formaten en het brand heter en schoner dan de lucht gedroogd haardhout. Premium oven gedroogd eiken haardhout wordt over het algemeen beschouwd als een van de allerbeste haardhout soorten en is zeer gewild. Het brand vrij langzaam met mooie vlammen en produceert uitstekende warmte, zelfs als er nog maar kooltjes over zijn.

De smaak van eiken

Eik is een zeer geschikt hout om mee te koken vanwege zijn veelzijdigheid en brede beschikbaarheid. Het brand heet en lang, waardoor het ideaal is om te barbecueën. Eik geeft een sterke rooksmaak aan uw eten. Geeft u de voorkeur aan een mildere, minder uitgesproken smaak dan adviseren wij om berkenhout te gebruiken. Het aroma van berkenhout geeft een mildere rooksmaak.

Verantwoord stoken

Om zo verantwoord mogelijk te stoken is het van belang dat u de juiste methoden en middelen gebruikt. Bij het stoken van de kachel is het aanmaken een belangrijke stap. Bekijk deze video waarin uitgelegd wordt hoe u de kachel aan moet maken. 
Bekijk hier onze aanmaak accessoires. 

Voordelen van ons haardhout