Skip to content

Berken haardhout

Berkenhout is ideaal om gezellig te stoken en geschikt voor iedere kachel en openhaard. Puur berken is met name erg geschikt voor de kleinere kachel of openhaard. Berken heeft een zeer mooi vlammenspel en maakt door de witte schors een knisperend geluid en verspreidt een aangename geur. Berk is een middelharde houtsoort en is mede door de ruwe witte schors zeer makkelijk aan te steken. Berkenhout  combineert een snelle ontbranding met een hoge warmteafgifte in een korte tijd. Door de zeer schone verbranding en reinigende werking ontstaat er weinig vervuiling en creosoot aanslag van de kachel en het rookkanaal.

Bij Haardhout De Steeg leveren we standaard een mix van harde houtsoorten. Zo combineren we de eigenschappen van diverse houtsoorten voor een optimale stookervaring. Ook zorgen we er zo voor dat we duurzaam hout uit Nederlands leveren naar aanleiding van wat er beschikbaar is op de markt. Berkenhout kunnen we daarnaast ook puur leveren, gedroogd of vers. Puur berkenhout is bijvoorbeeld ideaal voor een pizzaoven of kleinere kachel. 

 • Uit voorraad

  Haardhout berken droog

  190.00 Incl BTW.
  Lees meer
 • Uit voorraad

  Haardhout berken vers

  165.00 Incl BTW.
  Lees meer

De smaak van berken

Berk is een zeer geschikt hout om mee te koken. Berken haardvuur wordt heet waardoor het ideaal is om mee te barbecueën. Berken geeft een milde rooksmaak aan uw eten. Geeft u de voorkeur aan een sterkere rooksmaak dan adviseren wij om eiken haardhout te gebruiken. Het aroma van eiken haardhout geeft een sterkere rooksmaak.

Verantwoord stoken

Om zo verantwoord mogelijk te stoken is het van belang dat u de juiste methoden en middelen gebruikt. Bij het stoken van de kachel is het aanmaken een belangrijke stap. Bekijk deze video waarin uitgelegd wordt hoe u de kachel aan moet maken. 
Bekijk hier onze aanmaak accessoires. 

Voordelen van ons haardhout