Skip to content

Berken haardhout

Berkenhout is ideaal om gezellig te stoken en geschikt voor iedere kachel en openhaard. Berken heeft een zeer mooi vlammenspel en maakt door de witte schors een knisperend geluid en verspreidt een aangename geur. Berk is een middelharde houtsoort en is mede door de ruwe witte schors zeer makkelijk aan te steken. Berkenhout  combineert een snelle ontbranding met een hoge warmteafgifte in een korte tijd. Door de zeer schone verbranding en reinigende werking ontstaat er weinig vervuiling en creosoot aanslag van de kachel en het rookkanaal.

Koop bij ons uw premium ovengedroogd berkenhout. Wij hebben berken openhaardhout met een vochtgehalte tussen de 15 en 18% in jumbo pallets. Zowel onze hele als onze halve jumbo pallets worden gratis geleverd in heel Nederland. Berkenhout is perfect voor houtkachels van alle formaten en het brandt heter en schoner dan in de lucht gedroogd berken haardhout.

De smaak van berken

Berk is een zeer geschikt hout om mee te koken. Berken haardvuur wordt heet waardoor het ideaal is om mee te barbecueën. Berken geeft een milde rooksmaak aan uw eten. Geeft u de voorkeur aan een sterkere rooksmaak dan adviseren wij om eiken haardhout te gebruiken. Het aroma van eiken haardhout geeft een sterkere rooksmaak.

Verantwoord stoken

Om zo verantwoord mogelijk te stoken is het van belang dat u de juiste methoden en middelen gebruikt. Bij het stoken van de kachel is het aanmaken een belangrijke stap. Bekijk deze video waarin uitgelegd wordt hoe u de kachel aan moet maken. 
Bekijk hier onze aanmaak accessoires. 

Voordelen van ons haardhout