Skip to content

Elzen haardhout

Elzen haardhout is één van onze favoriete houtsoorten voor in de kachel of openhaard. Het brand fel en geeft enorm veel warmte af. Bovendien is het sfeervol haardhout met een indrukwekkend vlammenschouwspel. Het geurt heerlijk en is met zijn snelle verbranding uitermate geschikt voor accumulerende- en speksteenkachels. Elzen is het beste te combineren met een andere houtsoort. Om deze reden biedt Haardhout-Fabriek gemixte JUMBO pallets. Het hout wordt gecombineerd met eiken of met berken om u de beste stookervaring te geven die er is. Deze pallets staan garant voor vele warme gezellige avonden bij het haardvuur! 

Koop premium ovengedroogd hout bij Haardhout-Fabriek. Wij hebben hout met een laag vochtgehalte tussen de 15 en 18% in jumbo pallets. Zowel onze hele als onze halve jumbo pallets worden gratis geleverd in heel Nederland. Ovengedroogd hout is perfect voor houtkachels van alle formaten en het brandt heter en schoner dan in de lucht gedroogd Elzen haardhout.

Verantwoord stoken

Om zo verantwoord mogelijk te stoken is het van belang dat u de juiste methoden en middelen gebruikt. Bij het stoken van de kachel is het aanmaken een belangrijke stap. Bekijk deze video waarin uitgelegd wordt hoe u de kachel aan moet maken. 
Bekijk hier onze aanmaak accessoires. 

Voordelen van ons haardhout