Skip to content

Beuken haardhout

Beuk en haagbeuk zijn 2 klassieke hardhoutsoorten die in onze Nederlandse bossen vaak voorkomen. Een eigenschap van hardhout en dus ook van brandhout uit beuk of haagbeuk is dat het langzaam opbrand en een veel  warmte geeft. Brandhout uit beuk geeft daarbovenop een heel mooi vlammenspel waar u uren van kunt genieten. Van al het inheemse hardhout is haagbeuk de hardste. Het heeft het grootste calorische vermogen en geeft dus ook de meeste warmte af.

Koop bij Haardhout-Fabriek ovengedroogd Haagbeuk haardhout. Wij hebben Haagbeuk haardhout met een laag vochtpercentage van maar liefst 15 tot 18% in handige jumbo pallets. Zowel onze hele als onze halve jumbo pallets worden gratis geleverd in heel Nederland. Haagbeuk haardhout is perfect voor houtkachels van alle formaten en het brandt heter en schoner dan in de lucht gedroogd Haagbeuk haardhout.

Verantwoord stoken

Om zo verantwoord mogelijk te stoken is het van belang dat u de juiste methoden en middelen gebruikt. Bij het stoken van de kachel is het aanmaken een belangrijke stap. Bekijk deze video waarin uitgelegd wordt hoe u de kachel aan moet maken. 
Bekijk hier onze aanmaak accessoires. 

Voordelen van ons haardhout