Kies je voor snippers, chunks, mot of pellets?

Kies je voor snippers, chunks, mot of pellets?

Snippers

Houtsnippers kunnen in de BBQ toegevoegd worden in zilverfolie of in een smokerbox. Dit komt omdat de chips niet gelijk moeten branden maar juist moeten roken. Wanneer chips mooi roken komt er een mooie witte rook uit de BBQ met soms een blauwe tint erin. Het nat maken van snippers wordt ook geregeld gedaan. Hier zijn de meningen over verdeeld. Doordat de snippers nat zijn koelen de kolen af en wordt er water verdampt. We zijn niet op zoek naar waterdamp maar naar een lekkere rooksmaak! Het toevoegen van water aan de chips zorgt ervoor dat de snippers niet direct verbranden maar zorgt het ook voor de gewenste rooksmaak…..?

Chunks

Ik kies zelf over het algemeen voor chunks. Deze kun je namelijk gewoon op of tussen je kolen leggen en smeulen/branden langzaam op. Hierdoor geven chunks langer en constanter rook dan snippers. Bij chunks hoeft er dus niet gewerkt te worden met aluminiumfolie of een smokerbox. De chunks gaan gewoon op de ouderwetse en stoere manier op de kolen! Daarnaast zijn chunks een mooie toevoeging voor in en rondom de BBQ. Bekijk onze productpagina voor alle Chunks!

BBQ chunks van Haardhout De Steeg! Verkrijgbaar in diverse soorten hout. Bij ons gewoon per 30L zak. Geen dure kilo’s.

Mot

Mot wordt gebruikt bij het koud roken van bijvoorbeeld vis met behulp van onder andere een koude rook machine. Mot heeft de maat van zaagsel en is dus heel fijn.

Pellets

Pellets zijn brokjes geperst hout. Deze pellets worden gebruikt in pellet BBQ’s. Ook kunnen pellets op dezelfde wijze als snippers worden toegepast.